top of page
"Jag bestämde mig för PVC-fönster när jag jämförde Exellents offert med en offert på trä-aluminiumfönster. Prisskillnaden var förvånansvärt stor!

 

- En dam

“Som företag vill vi koncentrera oss på våra affärer och inte på underhåll av byggnader. Vi bytte kontorets träfönster mot Exellents PVC-fönster och nu slipper vi underhållet! "

 

- Ett mellanstort företag

Välkommen till Exellent-fönster! 

Så här lätt skaffar du dig hållbara, praktiska och fina fönster,

dessutom till ett förmånligt pris och hemfraktat till dörren!

3.

Mät dina fönster

“Ett hus i närheten revs när grunden gav vika. I huset fanns tio år gamla PVC-fönster. De såg så bra ut så jag köpte dem och återanvände dem själv"

 

- Snickaren

“Vi bytte till PVC-fönster i vår ungdomslokal för 20 år sedan. De är ännu nästan som nya!

 

 

- Ungdoms-föreningen

 

Varför välja fönster med PVC-karm?

Pvcfönster, eller plastfönster, som de också kallas har haft ett skamfilat rykte. Men mycket har förändrats och dagens pvc-fönster är av en helt annan typ än de som fanns tidigare.

1. Moderna PVC-fönster är mycket energieffektiva.

Fönstrets karm är av stor betydelse då det gäller energi och kostnadseffektivitet. PVC-fönstrets isoleringsvärde är mycket bra och kan spara mycket i energi- och uppvärmningskostnader. Idag lägger man in PVC-fönster även i passivhus.

 

2. PVC-fönster har ett mycket bra pris/kvalitetsförhållande.

PVC-fönster erbjuder klara kostnadsfördelar, både i inköp och under hela livstiden. Förutom ett förmånligt inköpspris minskar de även dina energikostnader. Det lilla servicebehovet och den långa livslängden sparar pengar också i det långa loppet. Det har konstaterats att PVC-fönstrens livstid kan vara över 50 år, under den tiden har man redan hunnit byta träfönstren en andra gång.

 

3. PVC-fönster är lättskötta.

Eftersom fönstren är gjorda av konstmaterial är de  motståndskraftiga mot röta och svamp. Högkvalitativa PVC-fönster är mycket lättskötta och kräver minimal service, det enda som behövs är att smörja mekanismerna, underhålla packningarna samt tvätt. Träfönster behöver skrapning och målning med jämna mellanrum. PVC-fönster tvättar man med vanligt diskmedel och man behöver inga dyra målfärger.

 

4. PVC-fönster tål alla väder

PVC-fönster klarar alla väder,  solsken, fukt och kyla utan problem. Plast är ett isolerande och icke-ledande material och blir inte kallt – därför är problem med kondens sällsynt.

PVC-fönster sväller inte i fuktigt klimat och det blir inte problem att öppna dem på höstarna och i fuktig väderlek. På grund av dessa egenskaper används PVC-fönster ofta inom industrin där fukttålighet är viktigt.

5. PVC-fönster är miljövänliga

PVC är världens mest testade material. EU-kommissionen har tagit fram en rapport och analys av PVC och dess livscykel. De har konstaterat att PVC har noterbart låga utsläpp av skadliga ämnen då man inte behöver behandla fönstret i form av impregnering, färg och lack. De innehåller varken bly eller andra tungmetaller.

Fönstren är 100% återvinningsbara och sparar därför naturresurser. Karmarna är giftfria och tillverkningen kräver endast små resurser. Även den långa livstiden sparar på miljön.

 

6. PVC-fönster är stilrena

Du har säkert redan sett många byggnader med PVC-fönster utan att notera det. PVC-fönster skiljer sig till utseendet inte märkbart från träfönster på några meters avstånd, och de ser dessutom ut som nya i många år. 

 

Exempel på monterade Exellentfönster

 

 

DSC_0976.JPG
31353694_1617730151680723_49343256710998
Exellentfönster.jpg
20150818_104950.jpg
pvcfönster.jpg
Prime_white_45mm.jpg

Från våra kunder:

"Vi är mycket nöjda med våra nya fönster"

  - Jari, kund i nätbutiken

"Tack, ni har strålande service"

- Harri, kund i nätbutiken

"Tack för väldigt snabb respons på mitt ärende"

 -Emmi, kund i nätbutiken

  • Facebook
  • Instagram

Följ oss på sociala medier!

Gå till nästa steg

bottom of page